Onze projecten

 

Bij ConceptStudio werken wij elk halfjaar met een nieuw team vol frisse ideeën aan veel verschillende projecten. Door de multidisciplinaire teams zijn er projecten mogelijk uit alle markten. Neem zelf een kijkje in een aantal projecten uitgevoerd door ConceptStudio.  

Afbeelding2
Afbeelding3

Blindsight 2020 - 2022

ConceptStudio werkt al een aantal jaar samen met een onderneming genaamd Blindsight Mobility. Deze onderneming is bezig met het ontwikkelen van de SightGuide, dit is zoals zij zelf zeggen “een intelligent elektronisch begeleidings-hulpmiddel dat de mogelijkheden en autonome functionaliteiten van een geleidehond imiteert en uitbreidt.”.

ConceptStudio is onder andere bezig geweest met een zichtmodel van de SightGuide, het ontwerpen en 3D-printen van een handvat, meerdere POC-modellen ontwerpen, maken en onderhouden voor het testen van de elektronica en het maken van een op afstand bestuurbaar model van de SightGuide.

VR gamecontroller December 2021

Just van der Linde heeft samen met zijn team een Virtual Reality Arcade Game in ontwikkeling waar een speciale controller met een fysiek snowboard voor ontworpen is. Van deze controller was een bestaand prototype, echter voldeed deze niet aan de wensen. Er moest een herontwerp komen die functioneel, veilig en mooi is

Dit project is verspreidt over twee ConceptStudio teams. Er is een functioneel 3D-CAD model en een opzet van het fysieke testmodel gemaakt door het eerste team. Het tweede team heeft dit testmodel uitgewerkt tot een volledig functioneel en veilig eindmodel wat is opgeleverd aan de klant.

Afbeelding4
Afbeelding5
Melkbus_Right_Sideview.7
Melkbus_Right_Sideview.8

Boer Inn melkbussen April 2020

ConceptStudio heeft een opdracht gekregen van camping de Boergondiër. Deze opdracht luidt “een vertaling maken van de visie op recreatie ‘luxe/ buitenleven’ naar design visie voor (detaillering van) de melkbus accommodatie”.

Het team is bezig geweest met het bedenken van verschillende mogelijkheden voor het interieur van deze unieke verblijfplek. De ontwerpen zijn in SolidWorks gezet en er zijn verschillende gedetailleerde renders gemaakt waarvan de klant uiteindelijk een ontwerp heeft gekozen. Boergondiër is op dit moment druk bezig om de melkbussen te realiseren!