Onze projecten

 

ConceptStudio werkt elk halfjaar met een nieuw team vol frisse ideeën aan 10 tot 25 projecten. Door de multidisciplinaire studententeams zijn er projecten mogelijk voor alle markten.  

Potential Energy 2022 - 2023

ConceptLab heeft contact met grote energiebedrijven die zonne- en windmolenparken plaatsen in Nederland. Deze zonnepanelen en windmolens leveren groene energie aan het net. Zij benutten niet altijd de volle capaciteit van de energieparken. In samenwerking met de lokale stakeholders heeft ConceptLab een project opgestart, waardoor ze deze verspilde energie kunnen benutten in de regio. 

Conceptstudio heeft in opdracht van ConceptLab een visualisatie gemaakt van dit project. Vanaf het activeren van de lokale buurt tot het maken van een plan voor het benutten van de verloren energie. Om een duidelijk beeld te schetsen zijn er door ConceptStudio-leden vergaderingen bijgewoond, interviews gevoerd en onderzoeken gedaan. Met deze informatie is er een visualisatie opgesteld. 

Visualisatie
beegratfull model
logo Beegrateful

BeeGrateful. Maart 2022

ConceptStudio heeft in samenwerking met BeeGrateful. het prototype van de Streetlight Bee&Bee doorontwikkeld. De Streetlight Bee&Bee is een bijenhotel geschikt voor elke gestandaardiseerde lantaarnpaal in Europa (en kleine bomen) en moet het leefgebied van de bij terugbrengen naar de stad.

Het team heeft zich bezig gehouden met het ontwikkelen van een geschikt en gebruiksvriendelijk ophangsysteem. Daarnaast is het dak van het bijenhotel doorontwikkeld. Het verbeterde prototype is naar alle tevredenheid opgeleverd aan BeeGrateful. 

Blindsight 2020 - 2022

ConceptStudio werkt al een aantal jaar samen met een onderneming genaamd Blindsight Mobility. Deze onderneming is bezig met het ontwikkelen van de SightGuide, dit is zoals zij zelf zeggen “een intelligent elektronisch begeleidings-hulpmiddel dat de mogelijkheden en autonome functionaliteiten van een geleidehond imiteert en uitbreidt.”.

ConceptStudio is onder andere bezig geweest met een zichtmodel van de SightGuide, het ontwerpen en 3D-printen van een handvat, meerdere POC-modellen ontwerpen, maken en onderhouden voor het testen van de elektronica en het maken van een op afstand bestuurbaar model van de SightGuide.

Afbeelding3
Afbeelding2
Afbeelding4
Afbeelding5

VR gamecontroller December 2021

Just van der Linde heeft samen met zijn team een Virtual Reality Arcade Game in ontwikkeling waar een speciale controller met een fysiek snowboard voor ontworpen is. Van deze controller was een bestaand prototype, echter voldeed deze niet aan de wensen. Er moest een herontwerp komen die functioneel, veilig en mooi is

Dit project is verspreidt over twee ConceptStudio teams. Er is een functioneel 3D-CAD model en een opzet van het fysieke testmodel gemaakt door het eerste team. Het tweede team heeft dit testmodel uitgewerkt tot een volledig functioneel en veilig eindmodel wat is opgeleverd aan de klant.

Boer Inn melkbussen April 2020

ConceptStudio heeft een opdracht gekregen van camping de Boergondiër. Deze opdracht luidt “een vertaling maken van de visie op recreatie ‘luxe/ buitenleven’ naar design visie voor (detaillering van) de melkbus accommodatie”.

Het team is bezig geweest met het bedenken van verschillende mogelijkheden voor het interieur van deze unieke verblijfplek. De ontwerpen zijn in SolidWorks gezet en er zijn verschillende gedetailleerde renders gemaakt waarvan de klant uiteindelijk een ontwerp heeft gekozen. Boergondiër is op dit moment druk bezig om de melkbussen te realiseren!

Melkbus_Right_Sideview.7
Melkbus_Right_Sideview.8