Studenten!

Ben jij student in het domein Techniek of BMR en wil jij een minor volgen of stage doen?

Dan is Conceptstudio aan het Windesheim in Zwolle iets voor jou!

20170929 (IMG_8816) insta voer conceptlab (38)
Studenten

INHOUDELIJKE INFORMATIE

Wie kan deelnemen?

ConceptStudio is geschikt voor alle studenten van Windesheim die willen ondernemen en in projecten aan product-innovaties willen werken.

De minor start elk semester en er is een beperkt aantal plaatsen per semester beschikbaar. Ben je 2e, 3e of 4e jaars en voldoe je aan de eisen van jouw opleiding om aan een minor deel te nemen? Neem dan contact op.

Kom sfeer proeven

De huidige generatie ConceptStudio studenten vertelt je graag hoe het in de praktijk is, en helpt je ontdekken of ConceptStudio iets voor jou is. Er zijn elk semester meeloopdagen en borrels om kennis te maken.

Samenwerken en ondernemen

Samenwerken is doorslaggevend voor innovatie. Bij ConceptStudio brengen we partijen bij elkaar. Dit zijn studenten, docenten, experts en opdrachtgevers van verschillende disciplines die samenwerken aan projecten.

Hierdoor kan contact met partijen uitgroeien tot een sterk netwerk. Als studenten staan jullie tijdens het semester aan het roer van ConceptStudio!

Studiepunten

De omvang van de minor is 30 EC, maar het is mogelijk om de studiepunten op te delen. Zo kun je 20 EC of meer besteden aan de projecten en maximaal 10 EC aan vrije keuzevakken zoals HKM’s.

WIST JIJ DAT?

ConceptStudio een werkplaats heeft waarin veel apparatuur bruikbaar is, zoals meerdere 3D printers en lasersnijders. Hierdoor kan jij werken aan jouw conceptproducten voor bedrijven!

Wist jij dat een nieuwe innovatie vaak compleet anders is dan het initiële idee?

Goede ideeën vind je overal. Wist jij dat nieuwe innovaties die op de markt komen zijn vaak compleet anders dan het initiële idee?

Hoe verloopt dit proces nou, waar begin je en hoe werk je met jouw team toe naar een concept dat werkt én ook waarde toevoegt voor de gebruiker?
In ConceptStudio leer je alles over dit proces. Binnen deze minor volg je een gevarieerd programma en werk je aan meerdere innovaties. Ben jij klaar voor deze uitdaging?

Samenwerken is doorslaggevend voor innovatie. Bij ConceptStudio brengen we partijen bij elkaar: studenten, docenten en experts van verschillende disciplines werken samen in projecten. Als student mag en kan je met een ondernemende houding veel bijdragen aan projecten en zelfs een bedrijfsrol zoals voorzitter invullen!

Young professionals die samenwerken en ondernemen

Studenten

ONDERNEMERSCHAP EN BEDRIJFSROLLEN

Werk en leeromgeving

ConceptStudio is een unieke leerwerkomgeving. De projectorganisatie wordt vrijwel volledig gerund door de studenten.

Als student zorg je niet alleen voor de inhoud, maar ook het maar runnen van ConceptStudio als een bedrijf met alle organisatorische en financiële uitdagingen die daarbij horen.

BEDRIJFSROLLEN

Er zijn bedrijfsrollen te verdelen zoals marketing, finance, quality control, communicatie, voorzitter, sales, officemanagement en programmamanagement. 

Als student kan je kiezen om je alleen op een projectrol focussen of alleen op projecten. Je kan het ook combineren; een bedrijfsrol en projecten. Het komt ook voor dat je collega’s van een ander project/ rol soms hulp nodig hebben, dan kan jij zelfs jezelf aanbieden en extra rollen leren! Zo maak jij jezelf onmisbaar tijdens je ConceptStudio semester.

ONDERNEMERSCHAP

Bij ConceptStudio zijn studenten de sturende factor. Door ondersteuning van docenten krijg je input zodat je alles goed kan laten verlopen. Jij kan je volledig focussen op vaardigheden waarin jijzelf wilt verbeteren.

STAGE OF FULLTIME

ConceptStudio kan je een semester lang fulltime volgen, dus 40 uur in de week. Ook kan je hier voor je stage terecht, neem hiervoor contact op met Anne. Daarnaast is het mogelijk om voor jouw HKM of in overleg hier te komen om een aantal extra punten te verdienen.

STEL JEZELF EVEN VOOR!

Ik ben Lars Mulder, in 2021 was ik voorzitter van ConceptStudio. Daarnaast ben ik tijdens mijn studiejaren actief bij de studentenvereniging a.s.v. ZHTC te Zwolle. Ik probeer altijd mijzelf en mijn omgeving zoveel mogelijk proberen te ontwikkelen. Mijn vrienden zouden mij beschrijven als ambitieus en mensgericht.

WELKE OPLEIDING VOLGDE JE TIJDENS DE MINOR?

Human Resource Management, ik was de enige van mijn semester met deze opleiding. Het was een hele toffe ervaring om in een divers multidisciplinair team toegevoegde waarde te kunnen bieden uit mijn expertise. 

cropped-lars
“De keuze- en ontwikkelvrijheid en open leercultuur zijn pluspunten die ConceptStudio maakt tot wat het is”
WAAROM HEB JE GEKOZEN VOOR DE CONCEPT STUDIO MINOR?

Bij ConceptStudio heb je de ruimte om jezelf en de organisatie te ontwikkelen op de manier waarop jij dat wilt. Het speciale aan ConceptStudio is dat je de ervaring kan op doen in een échte omgeving. De keuzes die je maakt hebben invloed op een echte organisatie met serieuze partners.

WAT ZIJN DE PLUS & MINPUNTEN VAN DE MINOR?

De keuze- en ontwikkelvrijheid en open leercultuur zijn pluspunten die ConceptStudio maakt tot wat het is. De vrijheid betekend ook veel eigen verantwoordelijkheid. Dit is geen minpunt, maar wel erg uitdagend.

HOE HEB JE DE MINOR ERVAREN?

Het is geweldig om échte meerwaarde te kunnen leveren aan jezelf, je collega’s, de organisatie en de klant. De minor kan best lastig zijn maar uiteindelijk kan ik alleen maar blij zijn dat ik de minor heb gekozen. Ik had me niet beter kunnen ontwikkelen op een andere plek.

ALS JE AANKOMENDE MINORKIEZERS MOET OVERHALEN IN ÉÉN ZIN, WAT ZOU JIJ ZE WILLEN ZEGGEN?

Wil jij in een inspirerende multidisciplinaire omgeving het meeste uit jezelf halen met mensen om je heen die dit ook willen? Twijfel niet langer en neem contact op!

Heeft u een project in gedachten?

Neem gerust contact met ons op via de mail of telefoon. Dan bespreken wij de mogelijkheden tussen u en ConceptStudio.

ConceptStudio

De brug tussen uw idee en de realiteit

Partner van ConceptLab

Info

Info@concept-studio.nl

Blijf op de hoogte!

Copyright

Copyright © 2021

ConceptStudio